Aan een treinstel

Je begon je leven
reeds in zevenendertig
als locomotief je deed
dienst in de oorlog
en daarna inmiddels
vele malen omgebouwd
uiteindelijk was je
restauratiewagen
je raakte uit de gratie
verouderd materieel
rijp voor het museum

maar ook daar werd je
overbodig je werd aan
Tilburg verkocht en
zo stond je ineens
polygonaal tegenover me

jij adopteerde mij
gaf me een plek
langs het spoor
was geduldig een
luisterend oor
ik geef je nu door
als een dief in
de nacht zeg zacht
dankjewel voor
wat we hebben
gedicht en gedacht.
Op 28 februari verdwijnt Beyond Borders uit de Polygonale Loods. Met dit gedicht neem ik afscheid van het oude treinstel waarin ik ruim anderhalf jaar po√ęzievoordrachten heb mogen organiseren. Op 28 februari vanaf 17.00 is Beyond Borders: Po√ęzie Polygonaal nog een keer in de Polygonale Loods aan de Burgemeester Brokxlaan in Tilburg. Optredens van Didi de Paris, NV De Nieuwe Wanhoop, Mandy Verleijsdonk en Karla Witjens.