Martin’s Mooiste Muziek 2017 Roger Waters – Is This The Life We Really Want?

Op nummer 10 van Martin’s Mooiste Muziek 2017 staat ‘Is This The Life We Really Want?’ van Roger Waters.En hoewel Waters sinds 1982 geen deel meer uitmaakte van Pink Floyd, klinkt deze plaat meer als Pink Floyd dan de laatste twee platen die Pink Floyd zelf maakte. Waarbij ik in dit geval ook Nigel Goddrich, de producer nadrukkelijk noem, die er een de plaat toch een eigentijds geluid meegaf. Check wat dat betreft het einde van het nummer ‘Bird in a Gale’ waar een sample vanĀ de typmachine die ook in ‘Money’ van Pink Floyd te horen is zo gemanipuleerd wordt dat ie uitmondt in een raketexplosie. En gezien de leeftijd van Meneer Waters gok ik erop dat dit wel eens zijn laatste studioplaat zou kunnen zijn. Een eerbetoon aan mijn jeugd dus, en aan een van de helden die in elk decennium dat ik leef muziek maakte die ik goed vond. Ik deel vandaag ‘Smell The Roses’ en denk ‘Have A Cigar’…