Martin’s Mooiste Muziek 2017 Bjork – Utopia

Op deze laatste dag van het jaar deel ik de nummer 1 uit Martin’s Mooiste Muziek met jullie. En dat is dit jaar -dankzij wanstaltige albums van de heren van U2 en Foo Fighters- net als de rest van mijn top 5 ook een vrouw. Mijn nummer 1 dit jaar is het album ‘Utopia’ van Bjork. Ik zie dat ‘Utopia’ inmiddels in zijn geheel op youtube is te vinden. Een absolute aanrader. Ik deel de eerste drie nummers van ‘Utopia’, want daar is ook beeld bij (en wat voor beeld). Om te beginnen het opningsnummer ‘Arisen My Senses’. De beste omschrijving die ik van dit album las is: ‘Bjork is een beetje vreemd in haar hoofd. En dat is erg fijn’.

En de clip van ‘Blissing Me’

Of bekijk en beluister ‘The Gate’

En als dat niet genoeg is, beluister je hier het gehele album (audio only):